Inrikes

Tusentals lämnar a-kassan

Två veckor efter att inbetalningskorten med den nya a-kasseavgiften skickades ut har 300 personer lämnat SAC:s a-kassa Saak som vid årsskiftet hade 12 000 medlemmar. – Det har varit stort tryck på våra telefoner. De flesta som har begärt utträde är studenter, personer som har sjukersättning eller som närmar sig pensionsålder och har ett arbete, […]

Två veckor efter att inbetalningskorten med den nya a-kasseavgiften skickades ut har 300 personer lämnat SAC:s a-kassa Saak som vid årsskiftet hade 12 000 medlemmar.
– Det har varit stort tryck på våra telefoner. De flesta som har begärt utträde är studenter, personer som har sjukersättning eller som närmar sig pensionsålder och har ett arbete, säger Saak:s föreståndare Mikael Ribbenhag.
Det finns också de som lämnar Saak för akademikernas och lärarnas a-kassa som har en lägre avgift. Samtidigt har 10 000 medlemmar lämnat just akademikernas a-kassa, ett par hundra lämnat Handels och 1 200 har lämnat SKTF:s a-kassa de senaste två veckorna, rapporterar Sveriges Radio.
SAC Syndikalisternas expedition är dock inte nedringd.
– Det finns de som säger att de måste välja mellan a-kassan och facket. De känner att de inte har råd att betala 700 kronor i månaden. Men vi är inte nedringda, säger Valenka Vidal Molina på SAC:s sekretariat.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga