Utrikes

Dödligt våld mot facklig kamp

Sedan 10 januari har en generalstrejk pågått med kravet på att landets president Lansana Conte, som blev president efter en kupp 1984, ska avgå och lämna över makten. Landets fackföreningar, som har uppmanat till strejken, menar att presidenten är för sjuk och gammal och har misskött landets ekonomi. Militären öppnade eld mot de stora demonstrationerna […]

Sedan 10 januari har en generalstrejk pågått med kravet på att landets president Lansana Conte, som blev president efter en kupp 1984, ska avgå och lämna över makten. Landets fackföreningar, som har uppmanat till strejken, menar att presidenten är för sjuk och gammal och har misskött landets ekonomi.

Militären öppnade eld mot de stora demonstrationerna i måndags, när tusentals människor var ute på gatorna. Armén har också gripit ett flertal fackföreningsaktivister.

I staden Lambania ropade folk ”vi har inget vatten, ingen elektricitet, ingenting” och ”vi är beredda att dö för att något ska hända, vi är trötta på det här landet”, uppger DN. Enligt BBC:s korrespondent är Senegal och Nigerias presidenter på väg till Guinea för att förhandla mellan facket och president Conte, men chanserna att de släpps in i landet uppges vara små.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga