Satir

Förintelse eller konferens?

Internetsidor som urartat i ifrågasättanden av deltagarnas kompetens och med lömska antydningar om att arrangörerna Iran skulle ha andra motiv än att stödja det goda samtalet, har kulminerat i och med avslöjandet om att en svensk gymnasielärare öppet förnekar konferensen. Läraren hävdar bland annat att lokalen som den påstådda konferensen skulle ha ägt rum i […]

Internetsidor som urartat i ifrågasättanden av deltagarnas kompetens och med lömska antydningar om att arrangörerna Iran skulle ha andra motiv än att stödja det goda samtalet, har kulminerat i och med avslöjandet om att en svensk gymnasielärare öppet förnekar konferensen.

Läraren hävdar bland annat att lokalen som den påstådda konferensen skulle ha ägt rum i har alldeles för liten kapacitet för att ta emot stora tänkare som Ahmed Rami, och att det möjligen kan ha anordnats något sorts diskussionsmöte men absolut inget arrangemang i den skalan.

Även andra svenskar har börjat tvivla på händelsen

– Antingen har Förintelsen ägt rum eller så har konferensen gjort det, och den förra är en av de mest väldokumenterade händelserna i historien, säger Per Ahlmark .

Marc Abrahamsson, ordförande för Naionaldemokraterna och Årets dvärg 2006, håller med:

– Det är antingen eller. Men vi har lagt rabarber på både block och pennor från konferensen så vi får se vem som skrattar sist.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga