Inrikes

Reinfeldt skippar könskvotering

Socialdemokraterna införde 2003 målsättningen att hälften av de nyutnämnda myndighetscheferna skulle vara kvinnor. Catarina af Sandeberg vid Stockholms universitet var den som fick i uppdrag av dåvarande justitieminister Tomas Bodström att ta fram ett lagförslag om jämn könsfördelning i svenska bolagsstyrelser. – Om inte regeringen tänker i termerna om jämn könsfördelning är det verkligen ett […]

Socialdemokraterna införde 2003 målsättningen att hälften av de nyutnämnda myndighetscheferna skulle vara kvinnor. Catarina af Sandeberg vid Stockholms universitet var den som fick i uppdrag av dåvarande justitieminister Tomas Bodström att ta fram ett lagförslag om jämn könsfördelning i svenska bolagsstyrelser.

– Om inte regeringen tänker i termerna om jämn könsfördelning är det verkligen ett steg bakåt. Varje bolagsstyrelse i näringslivet tänker i dag på att hitta en kvinna att anställa och det gäller vid alla tillsättningar, säger hon till Svenska Dagbladet.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan