Utrikes

Nepal: Maoister för kapitalism

I en intervju för brittiska Telegraph sade Prachanda ”Vi slåss inte för socialismen. Vi slåss bara mot feodalismen. Vi slåss för det kapitalistiska produktionssättet. Vi försöker ge mer vinster till kapitalister och industrialister.” Vid ett seminarium nyligen förklarade också Dev Bahadur Gurung, en annan maoistledare, att CPN-M ”inte är emot globalisering eller ekonomisk liberalisering eller […]

I en intervju för brittiska Telegraph sade Prachanda ”Vi slåss inte för socialismen. Vi slåss bara mot feodalismen. Vi slåss för det kapitalistiska produktionssättet. Vi försöker ge mer vinster till kapitalister och industrialister.” Vid ett seminarium nyligen förklarade också Dev Bahadur Gurung, en annan maoistledare, att CPN-M ”inte är emot globalisering eller ekonomisk liberalisering eller fri marknadsekonomi”.

Den överenskommelse CPN-M skrivit under innehåller också en formulering om att ”det industriella klimatet i landet inte ska störas och produktionen ska ha kontinuitet”, vilket kan tolkas som ett strejkförbud.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga