Inrikes

Upptrappad religionskonflikt

– Just nu är vi tillbaka på ruta noll. Det går ju inte att förhandla om en trosuppfattning, men enligt Skogs och Trä finns det inget annat sätt att styra arbetsvillkoren än ett kollektivavtal, säger Skogs- och Träfackets avtalssekreterare Per-Olof Sjöö. Plymouthbröderna anser sig att inte kunna sluta kollektivavtal med utomstående på grund av religiösa […]

– Just nu är vi tillbaka på ruta noll. Det går ju inte att förhandla om en trosuppfattning, men enligt Skogs och Trä finns det inget annat sätt att styra arbetsvillkoren än ett kollektivavtal, säger Skogs- och Träfackets avtalssekreterare Per-Olof Sjöö.

Plymouthbröderna anser sig att inte kunna sluta kollektivavtal med utomstående på grund av religiösa skäl. Konflikten har pågått sedan januari i år och företagen sattes i blockad i början på oktober.

– Jag tror att det känns för företagen. Ju mer tiden går, desto svårare blir det för dem att bedriva verksamhet, säger Per-Olof Sjöö.

Ytterligare två förbund, Transport och Kommunal kommer att ge svar om eventuella sympatiåtgärder den 14 december.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga