Inrikes

Skoföretag utan uppförandekod

Sportskotillverkare som Nike, Adidas och Reebok har sedan mitten av 1990-talet kritiserats hårt, vilket lett till vissa förbättringar. Bland tillverkarna av ”vanliga” skor arbetar de två största skokedjorna Ecco och Nilson Group mest aktivt med uppförandekoder och kontroll av leverantörer. Endast Nilson Group följer dock Ilos åtta kärnkonventioner där bland annat fackföreningsfrihet ingår. Sedan EU […]

Sportskotillverkare som Nike, Adidas och Reebok har sedan mitten av 1990-talet kritiserats hårt, vilket lett till vissa förbättringar.

Bland tillverkarna av ”vanliga” skor arbetar de två största skokedjorna Ecco och Nilson Group mest aktivt med uppförandekoder och kontroll av leverantörer. Endast Nilson Group följer dock Ilos åtta kärnkonventioner där bland annat fackföreningsfrihet ingår.

Sedan EU avskaffade handelshindret för kläder och skor har priserna på skor sjunkit i Sverige. Många billiga skor importeras från Asien där arbetsdagar utan slut, löner som inte går att leva på och trakasserier är allvarliga problem för arbetarna.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga