Inrikes

Socialistiskt rekord i helgen

Daniel Suhonen, ansvarig för arrangemanget, tror att det har att göra med att samhällsklimatet förändrats. – Det politiska läget i dag med borgarna vid makten triggar folk att engagera sig och gör de socialistiska frågorna mer relevanta. Vi hade också ett väldigt bra program i år. Behovet av socialismen är större än någonsin i dag, […]

Daniel Suhonen, ansvarig för arrangemanget, tror att det har att göra med att samhällsklimatet förändrats.

– Det politiska läget i dag med borgarna vid makten triggar folk att engagera sig och gör de socialistiska frågorna mer relevanta. Vi hade också ett väldigt bra program i år.

Behovet av socialismen är större än någonsin i dag, menar Daniel Suhonen, men ytterst är det en fråga om att vänstern måste kunna utnyttja läget som uppstår. Från början var syftet med arrangemanget att åter ta ord som socialism, motstånd och klass i bruk. Att visa på att det inte bara var en massa suspekta kommunister som var intresserade av politiska frågor.

– Jag tror att Socialistiskt forum framför allt visar på en vilja att komma samman över organisationsgränserna. En syndikalist och en socialdemokrat kan faktiskt sitta med en kopp kaffe och diskutera politik och till och med hålla med varandra, och från att mest ha intresserat ungdomar har vi fått hit mer och mer sossar, fackfolk och äldre i rörelsen. Det bevisar att vi måste hålla i det här. Vi har lyckats.

Socialistiskt Forum i Stockholm startade 2002.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga