Inrikes

SAC:s nya ansikte

Vad gör en syndikalistisk generalsekreterare? – Kongressen beslutade att generalsekreteraren inte ska vara avlönad som tidigare. De administrativa sysslorna kommer därför inte att ligga på generalsekreterarens bord. Jag kommer i första hand att vara organisationens ansikte utåt och inåt. Eftersom vi inte hade någon kandidat till kongressen kommer det under vintern utlysas en medlemsomröstning om […]

Vad gör en syndikalistisk generalsekreterare?

– Kongressen beslutade att generalsekreteraren inte ska vara avlönad som tidigare. De administrativa sysslorna kommer därför inte att ligga på generalsekreterarens bord. Jag kommer i första hand att vara organisationens ansikte utåt och inåt. Eftersom vi inte hade någon kandidat till kongressen kommer det under vintern utlysas en medlemsomröstning om posten som generalsekreterare. Fram till dess är jag tillförordnad så får jag se senare om det blir aktuellt att söka för resten av kongressperioden.

Vad sysslar du med annars?

– Jag jobbar inom hemtjänsten och pluggar till hantverkspedagog. Jag har varit medlem i Syndikalisterna sedan 2002 och främst varit aktiv i Stockholms vårdarbetarsyndikat.

Vilken fråga tror du kommer ligga högst upp på SAC:s dagordning under denna kongressperiod?

– Just nu fokuserar centralorganisationen till nästan hundra procent på strejken mot regeringens planerade chockhöjning av a-kasseavgifterna. Sedan kommer det ju en avtalsrörelse i vår, men vad vi satsar på därefter vet jag inte. Det beror på vad som händer på arbetsplatserna, vad framförallt sektionerna och syndikaten kommer att lägga sitt krut på.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984