Utrikes

Palestinska lärare i strejk

Den 2 september startade en strejk bland palestinska lärare som i skrivande stund spritt sig bland alla statsanställda. Med detta vill de palestinska arbetarna skicka en stark signal till sina ledare samt till internationella beslutsfattare om att de inte kan fortsätta leva under ekonomiska sanktioner, skriver den fackliga nättidningen Labourstart. Premiärminister Ismael Haniyah har enligt […]

Den 2 september startade en strejk bland palestinska lärare som i skrivande stund spritt sig bland alla statsanställda.
Med detta vill de palestinska arbetarna skicka en stark signal till sina ledare samt till internationella beslutsfattare om att de inte kan fortsätta leva under ekonomiska sanktioner, skriver den fackliga nättidningen Labourstart.
Premiärminister Ismael Haniyah har enligt BBC News uppmanat de strejkande att återgå till arbetet.

Enligt ordföranden för fackföreningen som leder strejken – Bassam Zakarneh – har strejken hittills varit lyckad. Efter Hamas seger i parlamentsvalet i januari i år har USA och EU inlett en ekonomisk bojkott av den palestinska myndigheten.
De skatter Israel tar ut från enskilda palestinier, som är avsedda att senare betalas vidare till den palestinska myndigheten, har Israel också lagt beslag på. Detta medför att nästan 200000 palestinska statligt anställda arbetare – som står för försörjningen av en tredjedel av befolkningen – inte har fått någon lön utbetald det senaste halvåret.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan