Utrikes

Strejkande miste gruvarbeten

Bara dagar efter att konservative Felipe Calderon utropade sig till segrare i Mexikos omdiskuterade presidentval, meddelade landets Arbetsstyrelse att 1400 gruvarbetare som strejkat sedan den 24 mars har övergivit sina jobb, och gav företaget Grupo Mexico rätt att anställa nya arbetare. En del av de strejkande kan få återvända, men utan att få tillgodoräkna sig […]

Bara dagar efter att konservative Felipe Calderon utropade sig till segrare i Mexikos omdiskuterade presidentval, meddelade landets Arbetsstyrelse att 1400 gruvarbetare som strejkat sedan den 24 mars har övergivit sina jobb, och gav företaget Grupo Mexico rätt att anställa nya arbetare. En del av de strejkande kan få återvända, men utan att få tillgodoräkna sig tidigare anställningstid, och de mest aktiva i strejken har svartlistats.

Den förre presidenten Vicente Fox sista åtgärder var att försöka slå ner den strejkvåg som har skakat Mexiko det senaste halvåret. Det var ingen slump att han slog till när det visade sig att hans handplockade efterträdare, Calderon, utropade sig till segrare, skriver New America Media.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984