Inrikes

Infödda inte alltid toleranta

Etniska svenskar anser sig vara mer liberalt inställda till hbt-personer än människor från andra etniska grupper. Det är i varje fall en vanlig föreställning, visar rapporten Det trodde jag inte om Sverige från RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande. Det ingår i den svenska självbilden att vi har en progressiv inställning kring exempelvis sexuell läggning– vilket […]

Etniska svenskar anser sig vara mer liberalt inställda till hbt-personer än människor från andra etniska grupper. Det är i varje fall en vanlig föreställning, visar rapporten Det trodde jag inte om Sverige från RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande. Det ingår i den svenska självbilden att vi har en progressiv inställning kring exempelvis sexuell läggning– vilket inte alltid stämmer.

Rapporten handlar om hur homo- bisexuella och transpersoner (hbt-personer) ur etniska minoritetsgrupper behandlas i arbetslivet, och bygger på intervjuer med ett antal personer om deras erfarenheter. För att komma tillrätta med diskriminering och utestängning förordar RFSL framförallt utbildning och informationsinsatser.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga