Kultur

Vinnaren – ung, snygg man

Så har Peppe lämnat oss. Jäkla tråkigt! Näst på tur står Viktor, han kommer att försvinna i nästa avsnitt, det är min tvärsäkra gissning. Därmed är alla de glada amatörerna borta. Programmet heter Let’s dance och är ett riktigt underhållande fredagsnöje. Vi tackar TV4 för detta, sedan danssåpan Floorfiller i trean gått och blivit riktigt […]

Så har Peppe lämnat oss. Jäkla tråkigt! Näst på tur står Viktor, han kommer att försvinna i nästa avsnitt, det är min tvärsäkra gissning. Därmed är alla de glada amatörerna borta.
Programmet heter Let’s dance och är ett riktigt underhållande fredagsnöje. Vi tackar TV4 för detta, sedan danssåpan Floorfiller i trean gått och blivit riktigt sopig. Förra terminens fängslande intriger och dueller mellan Maggan, Ivan, Michelle och gänget har ersatts av en slätstruken grupp unga dansare som inte alls tvingar oss till rutan. Hur svårt kan det egentligen vara att få till en hyfsad rock ‘n’ roll?
I stället har vi de senaste veckorna kunnat vända oss till Peppe, Tone, Kishti och Paulo med vår danshunger. De har släppt in oss i sina våndor och sin kamp mot skoskav och rampfeber. Kändisarna blir plötsligt på riktigt när de lämnar sin trygga professionalism och står där pirriga, skakiga inför mamma i publiken.

Men nu då? Vad ska det bli av fredagskvällarna nu? För kvar blir tre artister som inte alls behöver våndas på riktigt (möjligen undantaget Anna Book som tåras av juryns beröm i varje avsnitt). Men gissa vem som tar hem spelet?
Alla tre kan dansa, och dansa bra. Men bara Måns är ung, snygg och man. Vad har tjocka Anna och gamla Arja att sätta emot? Sitt danskunnande? Sin folkkärhet? Det lär inte räcka. Fredagarna blir förutsägbara.
Men ändå: Heja Arja, du får oss att känna att livet är långt!
Vem vill vara 17 år och huvudperson i Dirty dancing, när vi kan leva ut vår dansfeber ända till mogen ålder och ändå glimra?

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga