Musik #4/2023

De vill stötta Sveriges unga punkare

Lastkaj 14
Lastkaj 14 består av Lastkaj 14 alias Dr Dille, Kapten Grå, Bulten och Stryparn. Foto: Emmelie Hedenström

Punken lever och har förhoppningsvis en ljus framtid. Det menar åtminstone det hyllade bandet Lastkaj 14 som i sommar delar ut Sveriges, och kanske världens, första punkstipendium för att lyfta unga och oetablerade band. Arbetaren tog ett snack med basisten Pierre ”Stryparn” Klingstedt för att höra mer.

Ni har alltså instiftat två punkstipendium som unga personer inom den svenska punkscenen kan söka. Berätta mer.

– Alltså det här är ju en idé som funnits ett tag. Vi i bandet har ju varit ute och turnerat runt i Sverige var och varannan helg i flera år och vet ju att inget kommer gratis. Och eftersom vi har lyckan att åtminstone kunna bekosta vår egen musik så känns det helt rätt att kunna dela med sig och göra något för alla unga punkare där ute som sliter och släpar. Därför landade vi i det här med stipendium där de som söker kan vara allt från en liten musikförening till någon som vill sy ihop en egen turné eller spela in en skiva. Intresset har varit skitstort och vi har fått så mycket kärlek och ryggdunkar så de känns jättekul. Så om någon har ett spelställe eller fritidsgård där ute och vill sätta upp affischer om stipendiet är det bara att höra av sig så skickar vi material.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga