Utrikes #91/2022

Turkiet kallar upp Sveriges ambassadör

Den turkiska ambassaden i Stockholm. Foto: Rojavakommittéerna

Turkiet kräver nu att Sverige ska identifiera de aktivister som protesterade utanför den turkiska ambassaden i Stockholm i veckan. Turkiska UD anser nämligen att de ska ha ”förolämpat” president Erdogan och har därför kallat upp Sveriges ambassadör i Ankara för samtal.

Det var i samband med de turkiska bombningarna mot kurdiska mål i Syrien och Irak, där ett trettiotal personer omkom, som nätverket Rojavakommittéerna arrangerade en protestaktion utanför Turkiets ambassad i centrala Stockholm.

Stora bilder på en sminkad president Erdogan bredvid en regnbågsflagga projicerades på ambassadfasaden. På en annan bild syntes den allt mer auktoritära presidenten tillsammans med terrorsekten IS fana.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan