Inrikes #48/2022

SD-politiker skyller mäns våld på kvinnor

SD-politikern Håkan Lerstorp i Trelleborg. Foto: Skärmdump

”Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå en kvinna?”. Det uppmärksammade uttalandet kommer från sverigedemokraten Håkan Lerstorp som under ett kommunfullmäktigemöte i Trelleborg debatterade det ekonomiska stödet till kvinnojouren.

Sverigedemokraterna har upprepade gånger hävdat att mäns våld mot kvinnor är ett ”importerat problem”. Under måndagens debatt i Trelleborgs kommunfullmäktige begärde SD-representanten Håkan Lerstorp ordet under en punkt om stöd till kvinnojouren i staden.

– Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade, men, min tanke är, och jag vill att ni ska tänka så också ibland. Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå kvinnan? Det är en viktig tanke, sade Håkan Lerstorp.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan