Brädspel #38/2022

Uppdrag: Strejk

Brädspelet Strike – a game of worker rebellion, går ut på att starta strejker runt om i staden i kamp mot det arbetsrättsligt samvetslösa HappyCorp. Foto: The TESA Collective

I brädspelet Strike – a game of worker rebellion gäller det, som en av tidens speltrender lutar åt, att samarbeta i stället för att slåss. Men vad kallar man den som tar befälet i gruppen och lämnar leken för sin inre spelhetta? Martina Engman har spelat.

I Nevada, USA, finns det tankar på att återupprätta så kallade company towns för teknikbolag. Med det menas att den stora arbetsköparen i området inte bara anställer dig utan även äger huset du hyr och butiken du handlar i. Knappast en lockande tanke, men ett lagförslag från nutida amerikanska politiker för att locka företag att etablera sig i ett område.

Bakgrundshistorien till brädspelet Strike – a game of worker rebellion är alltså ingenting hämtat ur science fiction. I spelet har företaget HappyCorp tagit över staden du bor i och de har tagit bort minimilön, facket och offentlig service. I stället har de med sig en obotlig optimism som är hämtad från de värsta delarna av Linkedin.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga