Intervjun #37/2022

Sånger från andra sidan bardisken

Albumet En krogknegares sånger har vuxit fram efter närmare 20 år i restaurangbranschen. På skivan reflekterar Stina Künstlicher humoristiskt över sina egna och de tidigare kollegornas erfarenheter i den stimmiga krogmiljön. Foto: Julia Lindemalm

Den svenska arbetarlitteraturens renässans kan knappast ha undgått någon. Böcker från golvet som speglar ett pånyttfött klassamhälle med tydliga hierarkier säljer plötsligt som smör. Inom musiken har det dock varit sisådär. Det försöker albumaktuella Stina Künstlicher ändra på med sin nya skiva En krogknegares sånger.

Efter nästan 20 år i krogbranschen sadlade Stina Künstlicher om. Från servitris till nyutbildad personalvetare med koll på rättigheter hon tidigare inte visste att hon hade.

Konceptalbumet En krogknegares sånger innehåller tio berättelser om ett arbetsliv bakom bardisken och bland uppdukade bord. Det är ögonblicksskildringar från en, för de flesta av oss kroggäster, ofta suddig värld. Upplevelser och känslor från en skitig, slitig men emellanåt också helt fantastisk restaurangbransch.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga