Inrikes #80/2021

Toppmöte mot antisemitism i Malmö

Stort säkerhetspådrag råder i delar av staden inför Remember ReAct – Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism, som äger rum i Malmömässan på onsdag. Till höger Fredrik Sieradzki, ansvarig på Informationscentret Judiska Församlingen Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT/Josefin Widell Hultgren

I veckan samlas regeringschefer, experter och representanter för techjättar som Facebook och Twitter i Malmö för att delta i en stor konferens som syftar till att minnas Förintelsen och bekämpa antisemitism.
– Det finns ingen annan väg framåt än tillsammans, säger Fredrik Sieradzki, presstalesperson för judiska församlingen i Malmö. 

I januari 2020 bjöd statsminister Stefan Löfven in till ett toppmöte om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism. Mötet som regeringen kallar för "Remember - ReAct" skulle egentligen hållits i oktober 2020, 20 år efter det första internationella forumet om Förintelsen i Stockholm. Då skulle det även ha gått 75 år sedan andra världskrigets slut.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

Läs Arbetarens senaste Månadsmagasin gratis på webben! Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet kommer tre gånger i veckan: onsdag, fredag med veckans rubriker och långläsning på söndagar.