Utrikes #37/2021

Indiska läkarförbundet: Modi är en superspridare

BJP-supportrar med orange sjalar, flaggor och bilder på Narendra Modi går i ett demonstrationståg.
BJP-supportrar vid ett valmöte i Kolkata, inför delstatsvalet i Västbengalen i april. Premiärminister Narendra Modi kritiseras hårt för att ha hållit politiska massmöten trots stor smittspridning. Foto: Bikas Das/AP/TT

Coronakrisen i Indien fortsätter att förvärras med rekordhöga registrerade dödstal. Experter varnar dock för att mörkertalet är stort och att de verkliga siffrorna kan vara betydligt högre. Samtidigt växer kritiken mot regeringen för dess hantering av krisen.

I måndags rapporterade indiska myndigheter ett nytt dystert rekord då ytterligare 3 754 personer hade avlidit i covid-19 under det senaste dygnet. Enligt de officiella siffrorna har nu över en kvarts miljon dödsfall rapporterats i landet. Experter varnar dock för att de verkliga antalet fall kan vara mycket högre.

Den snabba smittspridningen misstänks bland annat bero på den inhemska varianten av viruset, kallad B.1.617,  som har klassificerats som ”bekymmersam” av Världshälsoorganisationen eftersom den kan vara mer smittsam.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
red[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga