Inrikes #10/2021

Dömd ekofascist även terrormisstänkt

Bilder med affischer för ekofascistiska The Green Brigade, samt en bild från en av de mordbrandsdömda männens sociala medier, där han bär en gasmask,
Bilder från affischering med The green brigade som avsändare. Bilden har hämtats från ett konto kopplat till den 19-åring som nu dömts för mordbrand med ekofascistiska motiv, mot en minkfarm i Sölvesborg.

De två unga männen med kopplingar till den ekofascistiska rörelsen som stått åtalade för ha bränt ner en minkfarm i Blekinge dömdes i förra veckan. Samtidigt står det nu klart att en av de två fortfarande är misstänkt för terrorrelaterad brottslighet i Luxemburg där han tidigare bodde hos sin pappa.

Det var redan i våras förra året som Arbetaren kunde avslöja att en då 18-årig svensk man gripits av polisen i Luxenburg efter anklagelser om misstänkt terrorverksamhet kopplad till den ekofascistiska rörelsen. Gripandet skedde med hjälp av ett sextiotal poliser i det välbärgade området där mannen bodde tillsammans med sin pappa.

Detta efter att Luxenburgs polis fått upp ögonen för att han ägnade sig åt suspekta aktiviteter på dark net, den krypterade delen av internet. Han ska bland annat ha spridit fascistpropaganda och information om hur man tillverkar sprängmedel, samt varit i kontakt med den amerikanska vit makt-organisationen The Base samt den ekofascistiska och nu nedlagda The Green Brigade.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga