Utrikes #10/2021

Proud Boys terror­stämplas i Kanada

Proud Boys-medlemmar under en demonstration till stöd för Donald Trump i Washington förra året. Foto: Luis M. Alvarez/TT

Kanada terrorstämplar nu den amerikanska högerradikala organisationen Proud Boys. Något som bland annat innebär att alla gruppens banktillgångar i landet spärras och att dess medlemmar förbjuds att resa in i landet.

Den löst sammansatta militanta och högerradikala organisationen Proud  Boys terrorstämplas nu av kanadensiska myndigheter. Det här efter att underrättelsetjänsten i landet märkt av “oroväckande tecken på eskalerande våld” enligt Bill Blair som är Kanadas minister för krisberedskap.

Organisationen, som det senaste året fått stor uppmärksamhet i media och kommit att förknippas med USA:s tidigare president Donald Trump, var bland de drivande bakom stormningen av den amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium i början av januari och flera av dess medlemmar är nu gripna och väntar på åtal.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp