Litteratur #83/2020

När samtycke förväxlas med frivillighet

Vanessa Springora. Foto: JFPAGA

Vanessa Springora var 13 år när den 50-årige författaren Gabriel Matzneff, började grooma henne. Han hade gjort sig ett namn i Frankrikes högsta litterära skikt bland annat genom att skriva om sitt begär efter unga flickor och ännu mindre pojkar, han skriver självbiografiskt och i ett fall i form av ett manifest för en samhällsnorm […]

Vanessa Springora var 13 år när den 50-årige författaren Gabriel Matzneff, började grooma henne. Han hade gjort sig ett namn i Frankrikes högsta litterära skikt bland annat genom att skriva om sitt begär efter unga flickor och ännu mindre pojkar, han skriver självbiografiskt och i ett fall i form av ett manifest för en samhällsnorm där barn lärs upp sexuellt av en vuxen ”fackman” (han volonterar gärna själv till den rollen), en praktik i antik stil som han ofta hyllar.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga