Utrikes #74/2020

Européer: klimatförändringar största hotet

72 procent av kvinnorna i Sveirige ser klimatförändringarna som ett stort sammhällshot medan 56 procent av männen gör detsamma.

I Sverige ser 63 procent av de tillfrågade att klimatförändringarna är ett stort hot mot samhället, enligt en ny undersökning från den amerikanska tankesmedjan Pew Research Center. Det att jämföra med 56 procent som anser att en sjukdomsspridning är ett stort hot, vilket hamnar näst överst på listan över invånarnas uppfattningar om hot mot samhället.

Trots att undersökningen gjordes mitt under den pågående pandemin, som under en stor del av året toppat varenda tidning runt om i världen, så är det bara Storbritannien, av de Europeiska länderna, som ser det som ett värre hot än det föränderliga klimatet.

Av de 14 länderna där undersökningen genomförts ses både klimatförändringarna och sjukdomsspridning som reella hot mot samhället. Större än både terrorism cyberattacker och migration. Totalt i fjorton länderna som undersökningen omfattade såg 70 procent klimatförändringarna som ett stort samhällshot. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp