Utrikes #69/2020

Allt tuffare för ensamkommande barn och ungdomar

I flyktinglägret Moria bor omkring 20 000 personer. Omkring 40 procent är barn. Foto: Valerio Nicolosi

Fler än 210 000 ensamkommande barn och ungdomar har de senaste fem åren flytt till Europa. Det visar en ny rapport från Rädda Barnen där det också beskrivs hur läget blivit allt tuffare i de länder där de söker skydd.

På femårsdagen av den kurdiske flyktingpojken Alan Kurdis död publicerar nu Rädda Barnen en rapport om ensamkommande barn och ungdomars situation i Europa. Bilden på den treåriga Alan Kurdi som hittades drunknad på en strand i Turkiet skakade om en hel värld. Men trots fördömanden mot bland annat EU:s allt hårdare flyktingpolitik har läget försämrats för de som lyckas ta sig till Europa.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga