Opinion #34/2020

Det lilla vi kan göra är stort

Foto: Privat

I år firar vi en märklig 1 maj, inga gator fylls, men Cyklopen sänder radio i femton timmar med mängder av medverkande: kampsånger, brandtal, inspiration. Utopier kan väckas till liv. Vi förstod med klimatförändringarna: Vi kan inte leva så här längre. Vi behöver, med covid-19, förstå det ännu mer, det grundläggande: att människan och mänskliga behov inte kan vara annat än viktigast.

Den blåsiga våren, jag inbillade mig att jag bara drömt den. Märklig scen där jag sitter ensam i ett hus i en skog, långt hemifrån, solen ser varm ut genom fönstret. I leran utanför finns djur som skäller och bräker. Vindarna blåser vinter när jag går den långa vägen till bussen. Jag tänker på vindarna i Marguerite Duras Sommaren 80. I den skriver hon om en pojke med genomskinlig blick som varken kan gråta eller sjunga. Hans magra kropp är ensam, eller öppen: historier, havet, vindarna går rätt in i honom.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga