6 minuter: Hyresstrejker, beredskapslager och sexuella rättigheter

6 minuter är en nyhetspodd i kortformat från tidningen Arbetaren. Denna vecka om bland annat våldet mot aktivister i Colombia, sexuella rättigheter under coronakrisen och bostadskamp i coronatider.

Podcast

Nyhetspodden 6 minuter handlar denna vecka om hur våldet mot sociala rörelseledare i Colombia har ökat under landets nedstängning till följd av virusspridningen, vidare berättar vi om hyresstrejker och svårigheter att betala hyran för personer som drabbats av pandemins effekter. Vi berättar också om läget för sexuella rättigheter när vården är fullt upptagen med en storskalig hälsokris och om arbetarna på General electric i USA, som hellre än att få sparken vill ställa om produktionen och bygga respiratorer.

Och slutligen funderar Annie Hellquist i det avslutande opinionsinslaget över Socialdemokraterna och beredskapslagren. Vems fel är egentligen den dåliga beredskapen?

Podcasten hittar du på kanalen Arbetaren Radio på Spotify och Soundcloud, samt Arbetaren.se. Du kan även prenumerera på podden i valfritt program genom att använda följande RSS-länk: https://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:788751406/sounds.rss