6 minuter: Varslade vårdhjältar, coronastrejker och avtalsrörelse

6 minuter är en nyhetspodd i kortformat från tidningen Arbetaren. Denna vecka om strejkerna i coronapandemins epicentrum, varslade vårdhjältar och den uppskjutna avtalsrörelsen.

Podcast

Nyhetspodden 6 minuter handlar denna vecka om den uppskjutna avtalsrörelsen och dess konsekvenser, hur det känns för vårdpersonalen på Karolinska att kallas hjältar samtidigt som många är varslade om uppsägning – mitt i brinnande hälsokris. Vi vänder också blicken mot Italien där gatorna tömts på människor, men verksamheten i fabrikerna ska rulla på, något som har fått många fackförbund att strejka.

Och slutligen funderar Annie Hellquist i det avslutande opinionsinslaget över hur medier under coronakrisen slutat ge så mycket utrymme till debattens mest högljudda, något som gör att vi måste ställa frågan om hur media prioriterar vanligtvis.

Podcasten hittar du på kanalen Arbetaren Radio på Spotify och Soundcloud, samt Arbetaren.se. Du kan även prenumerea på podden i valfritt program genom att använda följande RSS-länk:

https://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:788751406/sounds.rss