Inrikes #82/2019

Arbetare dog när ställverk rasade

Under eftermiddagen genomfördes en teknisk undersökning av olycksplatsen i Vallentuna, och en polisutredning med rubriceringen vållande till annans död har inletts. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett ställverk på en byggarbetsplats i Vallentuna norr om Stockholm rasade på tisdagen, och en man klämdes fast. Räddningspersonal inledde livräddningsinsatser för mannen – men på kvällen meddelande polisen att han avlidit av sina skador.

Det var vid 15-tiden på tisdagen som räddningstjänsten larmades om en arbetsplatsolycka på en byggarbetsplats i Vallentuna. Det visade sig att en man i 55-årsåldern fått ett ställverk över sig.

Trots livräddande insatser gick den skadade mannens liv inte att rädda. Vid 21-tiden på tisdagskvällen meddelade polisen att mannen var död.

Under eftermiddagen genomfördes en teknisk undersökning av olycksplatsen, och en polisutredning med rubriceringen vållande till annans död har inletts.

Byggbranschen är en av de mest drabbade när det gäller dödliga arbetsplatsolyckor i Sverige. Förra året omkom 50 personer i arbetsplatsolyckor runt om i Sverige enligt Arbetsmiljöverkets statistik.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga