Kultur #37/2019

Stig Dagerman lanseras i USA

Stig Dagermans dotter Lo Dagerman (till höger) har tillsammans med den amerikanska journalisten Nancy Pick skrivit "Skuggorna vi bär”. Foto: Noella Johansson/TT

På fredag har en ny amerikansk film som är en samtid tolkning av en pjäs av Stig Dagerman från 1948 premiär i USA, skriver Sveriges Radio. Teaterpjäsen Skuggan av Mart, som har en verklig förlaga, berättar om två bröder där Gabriel står i skuggan av moderns minne och idealiserande av brodern Mart som stupat i […]

På fredag har en ny amerikansk film som är en samtid tolkning av en pjäs av Stig Dagerman från 1948 premiär i USA, skriver Sveriges Radio. Teaterpjäsen Skuggan av Mart, som har en verklig förlaga, berättar om två bröder där Gabriel står i skuggan av moderns minne och idealiserande av brodern Mart som stupat i kriget.

Marty’s Shadow utspelar sig i dagens USA och bröderna har varit i Afghanistan och Irak.

Samtidigt lanseras den amerikanska översättningen av Skuggorna vi bär av Lo Dagermans (dotter till Stig Dagerman och producent till filmen) och en Nancy Pick som är en släkting till pjäsens förlaga.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga