Trots hot från ledningen gick piloter och kabinpersonal vid lågprisbolaget Ryanair i veckan ut i en 24 timmar lång strejk. Samtidigt hotar facken med en mer omfattande arbetsnedläggelse om inte arbetsförhållandena förbättras.
Tidigare i veckan hotade ledningen för det skandalomsusade lågprisbolaget att strejker skulle komma att leda till nedskärningar och uppsägningar. Trots detta gick bolagets tyska personal under onsdagen ut i en 24 timmar lång strejk som protest mot de dåliga arbetsvillkoren.
150 av 400 flighter till och från Tyskland påverkades av stridsåtgärderna som vidtogs sedan facket ansåg att förhandlingarna med arbetsköparna hamnat i ett dödläge.
Målet med strejken, som kan komma att utvidgas redan i slutet av september, är att få till ett kollektivavtal som motsvarar lokala anställningsavtal och inte irländska som i nuläget. Det tyska pilotfacket Vereinigung Cockpit skriver i ett medlemsutskick att de bland annat kräver högre löner, bättre arbetstider och kompensation för övertidsarbete.
Enligt nyhetsbyrån Reuters kallar Ryanairs ledning strejken för oskälig.
– Dessa hot om strejker skadar Ryanairs verksamhet i Tyskland. Om de fortsätter kommer det att leda till såväl nedskärningar av vår verksamhet på flygplatser, liksom färre arbetstillfällen för piloter, säger bolagets marknadschef Kenny Jacobs i ett uttalande.
Men facken ger trots hoten inte med sig.
– Trots strejken i augusti så händer inget vid förhandlingsbordet, säger Ingolf Schumacher, som är det tyska pilotfackets chefsförhandlare, i ett pressmeddelande.
Arbetaren har flera gånger rapporterat om turbulensen på det ökända irländska flygbolaget. Så sent som i somras genomförde kabinpersonal från Spanien, Belgien, Portugal och Italien den största strejken i företagets historia.
För att sätta ytterligare press på ledningen har fackföreningar från hela Europa nu varslat om att en storstrejk kan bryta ut i slutet av månaden om inget avtal träffas innan dess.
Ryanair har sedan bolaget grundades gjort sig kända för sin antifackliga verksamhet och sina undermåliga arbetsvillkor.