Inrikes #24/2018

Tankbilsförare död efter arbetsplatsolycka

En 62-årig tankbilschaufför omkom efter en explosion i Halmstad. Ytterligare en man skadades och dieselolja läckte ut i Kattegattshamnen. Den avlidna mannen var den tionde att dö på jobbet i år. Dödsfallet utreds nu.

En tankbilsförare i Halmstad var i färd med att fylla på bränsle från en cistern när plötsligt en explosion inträffade på lördagskvällen. Cisternen kollapsade och välte över bilen.

I samband med händelsen skadades föraren så svårt att han senare avled av sina skador på sjukhus. Ytterligare en man fick samtidigt brännskador på benet. Olyckan utreds nu av polis.

–  Vi utreder det här som en arbetsplatsolycka och brottsrubriceringen gäller miljöbrott och vållande till annans död, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen region Väst, till Aftonbladet.

Men även räddningstjänsten involverades sedan också en stor mängd dieselolja började läcka ut över industriområdet. På söndagsmorgonen rapporterade polisen att omkring 200 kubik olja läckt ut i Kattegattshamnen och att sanering inletts.

Anläggningen tillhör miljöföretaget Stena Recycling.

– Vi kan konstatera att det skett en allvarlig olycka på vår anläggning och att en person omkommit. Våra varmaste tankar går till de anhöriga i den här svåra situationen. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt vållande till annans död och miljöbrott, vi avvaktar och bistår den utredningen och uttalar oss inte om det som har skett, sade Stena Recyclings presskontakt Åsa Ahlgren Berndtson till Dagens Nyheter under söndagen.

Tankbilsföraren var den tionde att dö på arbetet, enligt Arbetsmiljöverkets preliminära statistik.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga