Fabriksarbetare i strejk för sparkade kollegor

Utrikes
Arbetare på en annan av Tata Motors fabriker i Indien. Bilkoncernen är den största biltillverkaren i landet.
Foto: Bikas Das/TT

Över 400 anställda på en av Tata Motors bilfabriker i Sanand i nordvästra Indien gick på måndagen ut i strejk i protest mot att 28 arbetskamrater avskedats på disciplinära grunder. Det rapporterar den engelskspråkiga indiska tidningen The Economic Times.

Enligt arbetsköparen ska arbetarna vid en annan strejk som ägde rum för två månader sedan ha förstört runt 50 bilar.

Omkring 2 200 arbetare är anställda på fabriken där det helt saknas facklig representation. Men de strejkande arbetarna har organiserat sig i en sju personer stark kommitté för att förhandla med företagsledningen som förklarat strejken olaglig.

Arbetarna kräver att deras arbetskamrater återanställs.

På tisdagen placerades poliser runt fabriken för att slå ned eventuella uppror från de strejkande.