Insänt

En sista hacka

Har med intresse läst om det innovativa förslaget från Blekinge att avgiftsbelägga plats i bårhus med 1 600 kronor för dem som dör på kommunens särskilda boenden. Med tanke på att flera andra landsting också dras med ekonomiska problem, hoppas jag att detta förslag får den spridning det förtjänar! Denna idé öppnar enastående möjligheter för entreprenörskap […]

Har med intresse läst om det innovativa förslaget från Blekinge att avgiftsbelägga plats i bårhus med 1 600 kronor för dem som dör på kommunens särskilda boenden. Med tanke på att flera andra landsting också dras med ekonomiska problem, hoppas jag att detta förslag får den spridning det förtjänar!

Denna idé öppnar enastående möjligheter för entreprenörskap och jag överväger allvarligt att flytta till Blekinge för att genom en nystartad firma erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ till Landstingets bårhus. Min affärsidé är helt enkelt att inskaffa ett antal frysboxar, gärna begagnade för en billig summa, men i vart fall miljövänliga och välfungerande!

I dessa frysboxar kommer jag att kunna erbjuda plats för avlidna i upp till en månad för 1 200 kronor om man vill vara ensam i boxen och 750 kronor per månad för “delat boende”.

Om det är så lyckligt att andra landsting också anammar denna idé, kommer verksamheten att utsättas för välbehövlig konkurrens även på andra håll och jag ser fram emot att kunna starta en landsomfattande kedja där jag kan erbjuda en kostnadseffektiv förvaring efter döden. Förhoppningsvis kommer jag att kunna samarbeta med vitvaruhus, för att säkerställa kvalitet och även medverka i lågpriskampanjer.

För mer krävande kunder kommer exklusiva, självavfrostande frysboxar med tillgång till istärningar att kunna erbjudas, men då blir prisläget något högre.

Mats Eriksson
Uppsala

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga