Satir

Långa bollar

Söndagen den 19 september är det avspark i den största kvalturneringen i Sverige på länge: Riksdagscupen 2010. Vi tänkte ta pulsen på några av de lag som slåss om de åtråvärda platserna i högsta ligan, där de sedan får stanna under fyra år. Lagen försöker använda en taktik på plan som stämmer överens med deras […]

Söndagen den 19 september är det avspark i den största kvalturneringen i Sverige på länge: Riksdagscupen 2010.
Vi tänkte ta pulsen på några av de lag som slåss om de åtråvärda platserna i högsta ligan, där de sedan får stanna under fyra år.
Lagen försöker använda en taktik på plan som stämmer överens med deras politik, och som alla vet tycker vanligt folk att politik är tråkigt men att fotboll är kul!
Först ut är Centerns lag – Åsa Nisse BK – som satsar på lönespridning inom laget för att öka produktiviteten. ”Om till exempel backlinjen ser att några forwards tjänar 20 gånger så mycket, är det troligt att de lämnar sitt fegspel och tar sig mot mål”, säger assisterande tränare Magnus Andersson.
Man vill fortfarande ha kvar lite anställningstrygghet för målvakten, så att den inte sticker mitt i spelet. ÅNBK har också försökt motverka kollektivismen inom fotbollen genom att varje spelare ska spela på konsultbasis, snarare än att vara med i ett lag, och försöka maximera antalet mål individuellt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga