Satir

Calle får klara sig själv

Många har blivit upprörda över gripandet av Sveriges populäraste Carl.Den här gången handlar det alltså inte om Kos-Kalle utan om utrikesminister Carl Bildt. Men är det verkligen statens ansvar att ta hand om ”svenskar” (snarare hallänningar) som råkat illa ut i Problemistan? Gudmund Gudmundsson på Äktsvenska Varjedagbladet tycker inte det:– Den här mannen dras till […]

Många har blivit upprörda över gripandet av Sveriges populäraste Carl.
Den här gången handlar det alltså inte om Kos-Kalle utan om utrikesminister Carl Bildt. Men är det verkligen statens ansvar att ta hand om ”svenskar” (snarare hallänningar) som råkat illa ut i Problemistan? Gudmund Gudmundsson på Äktsvenska Varjedagbladet tycker inte det:
– Den här mannen dras till farliga konflikter som Göran Skytte till väckelsemöten, förklarar Gudmund. Visst backade vi upp honom i Bosnien, men den här gången får han klara sig själv.

Men det handlar ju om utrikesministern som är ute på uppdrag! Har inte vi svenskar en stolt tradition av att lägga näsan i blöt runtom jorden som vi bör försvara?
– Förvisso, stammar Gudmund. Men då får man vara karl nog att ta smällarna själv utan att gnälla hos pappa staten, till exempel Dag Hammarskiöld blev ju mördad men du ser inte honom klaga över det i TV:s morgonsoffor.
Med FRA-debatten i minne så är staten alltså både pappa och storebror. Obehagligt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan