Satir

Papperslösa SD:are bekymrar

Sverigedemokraterna sägs återigen närma sig riksdagen. Genom att få 12 procent i valkretsen Skånes läns södra del kan de få ett mandat utan att få 4 procent i hela landet. För det saknas bara 8 000 röster och partiet är beslutsamt:– Nu har vi hamnat precis utanför riksdagen sedan 80-talet, vi kan inte lämna något […]

Sverigedemokraterna sägs återigen närma sig riksdagen. Genom att få 12 procent i valkretsen Skånes läns södra del kan de få ett mandat utan att få 4 procent i hela landet. För det saknas bara 8 000 röster och partiet är beslutsamt:
– Nu har vi hamnat precis utanför riksdagen sedan 80-talet, vi kan inte lämna något åt slumpen den här gången utan tänker flytta in 8 000 Sverigedemokrater till valkretsen, säger en märkbart frustrerad partiledare Jimmie Åkersork.
Speciella bosättningar och campingar har redan börjat byggas utanför Vellinge och Sjöbo för att husera de nyanlända.
Migrationsminister Tobias Billström är oroad:
– Skåne har redan en massa SD:are, borde vi inte ta han om dom som är här först?
Regeringens nya strategi innebär att SD-sympatisörerna inte får bosätta sig var de vill, men i gengäld kan de få nybyggarbidrag om de bosätter sig i exempelvis Norrland. Dock förekommer redan fusk: människor utan ID-handlingar, som pratar tvivelaktig skånska och bedyrar att de alltid röstat svenskt. DNA-experter letar därför efter en skånsk gen för att kunna gallra ut bondfångarna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan