Inrikes

Ingen lön till ESF-tolkar

Omkring 150 personer som jobbade med tolkning eller kultur under European Social Forum i Malmö i september har ännu inte fått den reseersättning som de blev lovade. Anledningen är att arrangörsföreningen har stora ekonomiska problem och riskerar en konkurs, något som i sin tur beror på att man inte har fått in de pengar som […]

Omkring 150 personer som jobbade med tolkning eller kultur under European Social Forum i Malmö i september har ännu inte fått den reseersättning som de blev lovade. Anledningen är att arrangörsföreningen har stora ekonomiska problem och riskerar en konkurs, något som i sin tur beror på att man inte har fått in de pengar som man budgeterat för – bland annat såldes bara 8000 pass till forumet medan man budgeterat för 13000.

De flesta som ännu inte har fått reseersättning åkte till Malmö från andra delar av Sverige eller Europa, men några få reste från andra kontinenter. Ellie Cijvat, som samordnade kulturgruppen, berättar att många har hört av sig och varit upprörda över att varken få pengar eller någon information.
– Nu har folk fått veta vad som händer och de är lugnare. Men det här är ju inte bra, de ligger ute med privata pengar.

Elin Brusewitz, från organisatörsföreningens styrelse, berättar att de saknar drygt 1,5 miljoner kronor. Föreningen arbetar nu med att få in fodringar och samla in pengar från de organisationer som deltog på ESF.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga