Inrikes

Sd-möte i Malmö stadshus

Efter att ha stött på motdemonstrationer som förhindrat Sverigedemokraternas möten på offentlig plats, höll partiet möte i Malmö stadshus på måndagen.

Sverigedemokraterna, Sd, har under hösten försökt hålla torgmöten i centrala Malmö vid två tillfällen, men mötts av slagord och äggkastning. I måndags kväll valde partiet att i stället hålla ett offentligt möte inne i Malmö stadshus. Något som möjliggjordes på grund av att Sd har ett kommunalråd i Malmö vilket är att likställa med att vara anställd i kommunen.

Ett femtiotal motdemonstranter samlades utanför det av polisen väl bevakade stadshuset och ett tjugotal av dem tågade in till åhörarsalen när mötet började. Sd:s malmöavdelning hade mobiliserat flera av partiets toppnamn. Partiledare Jimmie Åkesson, kommunalråd Sten Andersson, politiska sekreteraren Mattias Karlsson och ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist höll varsitt anförande.

Arrangörerna hade utlyst frågestund efter anförandena. När en av motdemonstranterna under Erik Almqvists anförande upprepade gånger frågade efter partiets definition av invandrare så ingrep polisen och slängde ut honom. Motdemonstranterna lämnade då gemensamt lokalen medan sverigedemokrater applåderade och fällde spydiga kommentarer.

På lördag kommer Sverigedemokraterna återigen att försöka hålla torgmöte i Malmö.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga