Utrikes

Libanon: Israeliskt flygvapen över Nahr al-Bared

Striderna i det palestinska flyktinglägret Nahr al-Bared har nu gått in på sin tionde vecka. På lördagen flög även israeliska flygvapen in över lägret, som ligger i norra Libanon, enligt The Daily Star. Inga israeliska projektiler avfyrades dock. I stället har den libanesiska armén fortsatt att bombardera och avancera in mot lägrets centrum, där Fateh […]

Striderna i det palestinska flyktinglägret Nahr al-Bared har nu gått in på sin tionde vecka. På lördagen flög även israeliska flygvapen in över lägret, som ligger i norra Libanon, enligt The Daily Star. Inga israeliska projektiler avfyrades dock. I stället har den libanesiska armén fortsatt att bombardera och avancera in mot lägrets centrum, där Fateh al-Islam håller ut i underjordiska bunkrar som byggts av de palestinska vänsterfraktionerna DFLP och PFLP-GC för att stå emot luftangrepp. Efter att fyra soldater fallit på söndagen var arméns förlustsiffra uppe i 117.

Armén, som avfärdat de senaste medlingsinitiativen med behovet av att ”bevara sin heder”, bistås nu med underrättelseinformation av palestinier från ”Fateh Abu Ammar”, som är smeknamnet i Libanon på ”vanliga” Fateh. Detta samarbete mellan Fateh och armén har varit föremål för stor indignation bland de närmare 40 000 flyktingar som sett sitt läger förstöras under de gångna veckorna.
Fortfarande beräknas omkring 150 civila finnas i Nahr al-Bared.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984