Inrikes

15 G8-svenskar gripna och släppta

Drygt femton svenska aktivister greps i Rostock, Tyskland i samband med protesterna mot G8-mötet förra veckan. De greps vid olika tillfällen men majoriteten arresterades på onsdagen när den stora blockaden mot mötet började. De flesta aktivister satt i förvar i flera dygn efter snabbrättegångar – många av dem mitt i natten utan förberedelse med advokater. […]

Drygt femton svenska aktivister greps i Rostock, Tyskland i samband med protesterna mot G8-mötet förra veckan. De greps vid olika tillfällen men majoriteten arresterades på onsdagen när den stora blockaden mot mötet började. De flesta aktivister satt i förvar i flera dygn efter snabbrättegångar – många av dem mitt i natten utan förberedelse med advokater. Enligt den svenska solidaritetsgruppen är nu alla svenskar släppta.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Kriminella möter blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga