Inrikes

Protestrikt när Nato kom till stan

GÖTEBORG. Med hjälp av kanot och genom att simma försökte aktivister vid flera tillfällen ta sig fram till de krigsfartyg från den Natoflotta som besökte Göteborg i helgen inför en övning som startade i dag. Enligt aktivisterna själva lyckades man vid ett tillfälle nå fram till ett franskt fartyg, något som svensk militär förnekar. Budskapet […]

GÖTEBORG. Med hjälp av kanot och genom att simma försökte aktivister vid flera tillfällen ta sig fram till de krigsfartyg från den Natoflotta som besökte Göteborg i helgen inför en övning som startade i dag. Enligt aktivisterna själva lyckades man vid ett tillfälle nå fram till ett franskt fartyg, något som svensk militär förnekar. Budskapet om att Nato inte är välkomna i Göteborg kom ändå fram. I lördags demonstrerade 3 000 göteborgare under parollen ”Nato ut ur Göteborg”. Ett trettiotal olika organisationer var med och arrangerade demonstrationen som gick till kajen vid Operan.
Hans Linde, vänsterpartiets utrikespolitiske talesman och riksdagsledamot för Göteborg kritiserade den gängse synen på militär upprustning som ett sätt att skapa trygghet.
– Krig har blivit fred och upprustning har blivit trygghet. Man talar ett nyspråk som skulle imponera på ”big brother” i boken 1984.
500 svenska militärer ingår i övningen som avslutas den 25 maj.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Lås upp alla artiklar!

 

Skriv upp dig på nyhetsbrevet, få en rabattkod som låser upp arbetaren.se i ett dygn