Inrikes

SAC sympativarslar

Förutom att 6000 Handels-medlemmar går ut i strejk nästa torsdag om varslet träder i kraft har förbundet även begärt sympatiåtgärder.Först ut att svara var SAC Syndikalisterna som i tisdags varslade sina medlemmar inom Handels avtalsområde. – Svenskt Näringslivs utspel om att de lågavlönade kvinnorna ska ta samhällsekonomiskt ansvar är skamligt. Svenskt Näringsliv värnar i förlängningen […]

Förutom att 6000 Handels-medlemmar går ut i strejk nästa torsdag om varslet träder i kraft har förbundet även begärt sympatiåtgärder.
Först ut att svara var SAC Syndikalisterna som i tisdags varslade sina medlemmar inom Handels avtalsområde.

– Svenskt Näringslivs utspel om att de lågavlönade kvinnorna ska ta samhällsekonomiskt ansvar är skamligt. Svenskt Näringsliv värnar i förlängningen endast om aktieägarnas intressen av fortsatt hög vinst trots att de själva inte utför något produktivt arbete, säger Moa Norell, tillfördnad generalsekreterare för SAC.
Moa Norell tror att det kan röra sig om ett femtiotal medlemmar som i och med varslet har möjlighet att gå ut i sympatistrejk.
Även flera LS inom SAC har lagt sympativarsel.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga