Utrikes

Brittiska klimatmål en ”bluff”

I kampen mot den globala uppvärmningen har Stortbritannien intagit tätpositionen bland världens stater. Men nu visar en oberoende forskningsrapport att regeringen Blairs klimatmål är orealistiska: De 30 procent man sagt att koldioxidutsläppen ska minska med innan 2020 är omöjliga att uppnå och en mer realistisk nivå är 12–17 procent, vilket innebär att klimatmålet kommer att […]

I kampen mot den globala uppvärmningen har Stortbritannien intagit tätpositionen bland världens stater. Men nu visar en oberoende forskningsrapport att regeringen Blairs klimatmål är orealistiska: De 30 procent man sagt att koldioxidutsläppen ska minska med innan 2020 är omöjliga att uppnå och en mer realistisk nivå är 12–17 procent, vilket innebär att klimatmålet kommer att nås först 2050.

Anledningen? Åtgärderna bygger för mycket på att enskilda individer tar ansvar för sin koldioxidförbrukning och saknar större politiska lösningar, skriver the Guardian.
Klimatforskaren och författaren George Monbiot kallar den brittiska regeringens klimatpolitik ”en bluff”.
– Tony Blair har haft tio år på sig att hitta en lösning på landets bidrag till den globala uppvärmningen – och han har misslyckats. För första gången har vi siffror som bevisar det, skriver han i en artikel i The Guardian.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga