Inrikes

Blockadsvärm mot vårdföretag

Blockaderna mot Nordea för att sätta press på städföretaget ISS Facility Services trappades i veckan upp. I måndags genomfördes en tvisteförhandling där Malmös Social- och Vårdsyndikat bland annat krävde skadestånd för att en av deras medlemmar omplacerats på ett oriktigt sätt. Dessutom krävde facket skadestånd för att företaget hållit lönen inne. – Under förhandlingen erbjöd […]

Blockaderna mot Nordea för att sätta press på städföretaget ISS Facility Services trappades i veckan upp. I måndags genomfördes en tvisteförhandling där Malmös Social- och Vårdsyndikat bland annat krävde skadestånd för att en av deras medlemmar omplacerats på ett oriktigt sätt. Dessutom krävde facket skadestånd för att företaget hållit lönen inne.

– Under förhandlingen erbjöd de sig att betala ut lönen om vi drog tillbaka varslet mot Nordea. Men vi gick inte med på det, eftersom de varken ville betala ut skadestånd för de fel de begått eller gå med på vårt krav om att alla arbetsvärderingar som lägger grunden för olika städområdens storlek ska ske tillsammans med facket, säger Peter Jacobsson, facklig samordnare för Social- och Vårdsyndikatet. Under tisdagen planerades blockader mot Nordea, som anlitar ISS, i Malmö, Lund, Örebro och Växjö samt mot ISS huvudkontor i Stockholm.
– Blockaderna sätter press på dem att vilja komma överens, säger Peter Jacobsson.
Syndikatet kommer att gå vidare med sina krav till Arbetsdomstolen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984