Satir

Utnämningschock

Nyheten om att E-type blev utsedd till ledamot i Stockholms Skönhetsråd drog in med full styrka över landet och många hann inte förbereda sig.– Det kom ingen förvarning överhuvudtaget, säger en ortsbo. Om vi hade fått en sms-varning hade vi kunnat dra ner persiennerna och låsa in barnen i jordkällaren. Utnämningen var extra chockerande eftersom […]

Nyheten om att E-type blev utsedd till ledamot i Stockholms Skönhetsråd drog in med full styrka över landet och många hann inte förbereda sig.
– Det kom ingen förvarning överhuvudtaget, säger en ortsbo. Om vi hade fått en sms-varning hade vi kunnat dra ner persiennerna och låsa in barnen i jordkällaren. Utnämningen var extra chockerande eftersom Skönhetsrådet nyligen i en omfattande rapport dömt ut nämnde E-types vikingaby på tomten, frisyr, beklädnad och refrängbyggnad såsom ”otjänlig”, ”makaber” och ”acne på samhällskroppen”. Vissa hävdar att ett nyfunnet medlemskap i moderaterna är en genväg till toppositionerna och går före kompetens. Många oroades redan när Jackie Arklöv benådades och blev befäl i Nordic Battlegroup – som dessutom bär ett av Jackies gamla aktionsgruppsnamn från nazitiden – och – när Joakim Posener utnämndes till riksbankschef höjdes en del ögonbryn.
– I jämförelse med det här var ju sossarnas svågerpolitik på sin höjd en sysslingpolitik, eller så är detta något i stil med giftermål-mellan-syskonpolitik, kommenterar poeten Göran ”Gubben Greidelin” Greider.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga