Satir

Salladskonflikten trappas upp

Konflikten om salladsbaren Wild´n Unfresh i Göteborg har trappats upp den senaste veckan eftersom man inte betalat ut löner på 7 månader och vägrat teckna kollektivavtal. – Vår lilla verksamhet har inte råd med en massa löner, dessutom är personalen nöjda med ett par morötter ocn någon piska i månaden, säger den ensamstående, enbente och […]

Konflikten om salladsbaren Wild´n Unfresh i Göteborg har trappats upp den senaste veckan eftersom man inte betalat ut löner på 7 månader och vägrat teckna kollektivavtal.

– Vår lilla verksamhet har inte råd med en massa löner, dessutom är personalen nöjda med ett par morötter ocn någon piska i månaden, säger den ensamstående, enbente och ensamföretagande salladsbaronen Sofia.

Hotell- och Resturangfacket varslade om blockad men då kontrollerades redan hela Linnéstaden av de så kallade borgerliga domstolarna, samordnade av Centrum För Rättvisa. Domstolarnas högsta höns Gunnar Strummer hade dessutom proklamerat ett heligt krig för negativ föreningsrätt. Den lagliga rödgröna Göteborgsregimen har tagit hjälp av Krogbranschens Befrielsehökar – HRFs väpnade gren – för att driva ut domstolarna och den första framgången kom i måndags i och med tillfångatagandet av centerpartisten Fredrick Federline som även visades upp på framsidan av LO-tidningen. Rubriken löd: Skriver ni på – så får Fredde gå.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga