Utrikes

Hur mår Fidel Castro?

El País hänvisar till två anonyma källor från sjukhuset Gregorio Marañón. På samma sjukhus arbetar också läkaren José Luis García Sabrido, som behandlade Castro i december. Sabrido förnekar att han är en av källorna. Enligt El País har presidenten en allvarlig infektion i tjocktarmen, orsakad av tre misslyckade operationer. Tidningen hävdar också att han hade […]

El País hänvisar till två anonyma källor från sjukhuset Gregorio Marañón. På samma sjukhus arbetar också läkaren José Luis García Sabrido, som behandlade Castro i december. Sabrido förnekar att han är en av källorna.

Enligt El País har presidenten en allvarlig infektion i tjocktarmen, orsakad av tre misslyckade operationer. Tidningen hävdar också att han hade en svårartad bukskada redan i december när den spanske läkaren befann sig på Kuba.

Sabrido står fast vid det uttalande han gjorde då, om att Kubas president är på bättringsvägen och att det inte är cancer han lider av. Till CNN säger han att ”alla påståenden som inte kommer direkt från Castros läkarteam är ogrundade”.

Den åttioårige presidentens hälsotillstånd behandlas som kubansk statshemlighet. Han har inte setts offentligt sedan juli, när han lämnade över makten till sin bror Raúl Castro.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga