Utrikes

Israel: Domstol förbjöd strejk

På flera håll i landet har kommunerna stora skulder och är oförmögna att betala ut lön, men centralregeringen nekar att överföra pengar eftersom kommunerna ifråga är ”inkompetent skötta”. Varken postutdelningen, sophämtningen eller den internationella flygplatsen Ben Gurion fungerade, och alla landgränser stängdes. Men under fredagen förbjöd arbetsdomstolen strejken för en vecka framåt, och beordrade kommunerna […]

På flera håll i landet har kommunerna stora skulder och är oförmögna att betala ut lön, men centralregeringen nekar att överföra pengar eftersom kommunerna ifråga är ”inkompetent skötta”. Varken postutdelningen, sophämtningen eller den internationella flygplatsen Ben Gurion fungerade, och alla landgränser stängdes. Men under fredagen förbjöd arbetsdomstolen strejken för en vecka framåt, och beordrade kommunerna att innan dess betala ut lönerna. Det är dock inte klart vilka möjligheter domstolen har att straffa dem som inte gör det.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga