Utrikes

Bostadslösa rasar mot Ikea

Under hela oktober har det hållits demonstrationer mot bostadslöshet i Spanien, och på grund av den oroliga situationen har EU:s bostadsministrar flyttat fram ett planerat möte i Barcelona. Demonstranter intog ett Ikea-varuhus som svar på företagets annonsslogan ”Ditt hem, din oberoende republik”, med egna plakat som ”Vilken republik? Vilket oberoende? Vilket hem?”. 500 personer demonstrerade […]

Under hela oktober har det hållits demonstrationer mot bostadslöshet i Spanien, och på grund av den oroliga situationen har EU:s bostadsministrar flyttat fram ett planerat möte i Barcelona.

Demonstranter intog ett Ikea-varuhus som svar på företagets annonsslogan ”Ditt hem, din oberoende republik”, med egna plakat som ”Vilken republik? Vilket oberoende? Vilket hem?”. 500 personer demonstrerade också framför den katalanska delstatsregeringens högkvarter med krav på ”stopp för spekulation och rätt till anständiga bostäder till överkomliga priser”.

Huspriserna har stigit med i genomsnitt 150 procent sedan 1998, vilket gjort det omöjligt för framför allt många unga att hitta en egen lägenhet, skriver World Socialist Web Site.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga